Κύθνος παραλία Λουτρών

Η Παραλία Λουτρών Κύθνου είναι ο ένας απο τους ποιό δημοφιλής προορισμούς του νησιού. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού στον ομώνυμο όρμο και πήρε το όνομά της από τις θερμές ιαματικές πηγές που βρίσκονται εκεί. Πρόκειται για μία μεγάλη Παραλία στο κέντρο σχεδόν του όρμου με άμμο και ψιλό βότσαλο αλλά και πολλά αλμυρίκια. Στην Παραλία των Λουτρών εκβάλλουν μέσω αυλακιού τα ζεστά ιαματικά νερά της πηγής των Αγίων Αναργύρων και της πηγής του Κακάβου. Στο σημείο αυτό που τα νερά της ζεστής πηγής αναμιγνύονται με το θαλασσινό οι ντόπιοι με πέτρες έχουν κατασκευάσει μια μικρή πισίνα και απολαυάνουν έτσι τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών της πηγής. Πίσω απο την Παραλία βρίσκονται τα κτίρια των ιαματικών πηγών, το υδροθεραπευτήριο και το ξενοδοχείο Ξενία που πολλά χρόνια τώρα είναι κλειστό.
Γύρω από την παραλία των Λουτρών είναι χτισμένος αμφιθεατρικά ο γραφικός οικισμός, με τα κατάλευκα κυκλαδίτικα σπίτια. Χαρακτηριστικό οίκημα της Παραλίας Λουτρών Κύθνου που δίνει ξεχωριστή νότα στον οικισμό είναι το αρχοντικό της οικογένειας Μαζαράκη το οποίο είναι κτισμένο σε στυλ Δυτικοευρωπαϊκού πύργου. Δίπλα ακριβώς απο την Παραλία βρίσκεται η μαρίνα των Λουτρών Κύθνου. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο οι επισκέπτες του νησιού που διαθέτουν το δικό τους θαλάσσιο μεταφορικό μέσον αλλά και οι διερχόμενοι πρός άλλα νησιά επισκέπτες όταν τα μποφώρ του αέρα γίνουν πολλά.

Πρόσβαση στην Παραλία Λουτρών Κύθνου.

Στην παραλία των Λουτρών μπορείτε να φτάσετε οδικώς μέσω του δρόμου Μέριχα Κύθνου- Χώρας Κύθνου-Λουτρών Κύθνου. Η απόσταση είναι 12χλμ περίπου και θα χρειαστείτε λιγότερο απο 25 λεπτά της ώρας. Απο τα δωμάτια μας στην Κανάλα η χιλιομετρική απόσταση μέχρι την Παραλία των Λουτρών είναι 17χλμ και θα κάνετε μισή ώρα περίπου για να φθάσετε. Για να δείτε την διαδρομή απο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μας στην Παναγιά Κανάλα της Κύθνου πρός την Παραλία Κολώνα μέσα απο τους χάρτες της Google πατήστε εδώ

Photo gallery Παραλίας Λουτρών Κύθνου.

Περισσότερα
Πληροφορίες
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Κύθνος
Παναγία Κανάλα Κύθνος
Τ.Κ:84006
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Αθήνα:
(0030) 2105822643 & 2105320103
Κύθνος:
(0030) 2281032265 & 2281032887
Κινητά:
(0030) 6948367840 &  6948367841
Επικοινωνία
Ενοικιαζόμενα δωμάτια Κύθνου
Μαργαρίτα
Παραλία Μεγάλης Άμμου