Αναζήτηση στην ιστοσελίδα μας
Ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Κύθνου Μαργαρίτα logo

Κύθνος διαμονή Studios ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα.

Χώρα Κύθνου.

Χώρα Κύθνου, ή Μεσαριά, πρωτεύουσα της Κύθνου. Η Χώρα άρχισε να διαμορφώνεται ως μεγάλος οικισμός στα μέσα περίπου του 16ου αιώνα με την καταστροφή του κάστρου της Ωριάς (κοντά στα Λουτρά) από τους Τούρκους, όταν οι Φράγκοι κατακτητές του νησιού μετέφεραν τις κατοικίες τους στη Μεσσαριά. Η Χώρα Κύθνου είναι ένας παραδοσιακός μη παραθαλάσσιος οικισμός που διατηρεί έντονη την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Μικρές πλατείες, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με παραδοσιακά εστιατόρια, καφέ μπαρ, ζαχαροπλαστεία και εμπορικά καταστήματα, κάτασπρα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, σκαλιά, καμάρες και στεγάδια, εκκλησίες και ανεμόμυλοι συνθέτουν ένα θαυμάσιο οικιστικό σύνολο. Στη Χώρα βρίσκονται σήμερα οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού (Δημαρχείο, Αστυνομία,ΚΕΠ, ΔΕΗ). Στην είσοδο του χωριού υπάρχει μεγάλο παρκίνγκ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθώς τα οχήματα δεν έχουν πρόσβαση στα πλακόστρωτα σοκάκια.
Αξίζει να επισκεφθείτε τις αξιόλογες εκκλησίες της Χώρας που διακρίνονται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και τον πλούσιο εσωτερικό τους διάκοσμο. Ξεχωρίζουν ο ναός του Αγίου Σάββα που χρονολογείται από το 1613 και έχει το οικόσημο του Α. Γοζαδίνου, ο ναός του Σωτήρα με το τέμπλο του 17ου αιώνα και η εκκλησία της Αγίας Τριάδας που είναι η παλαιότερη του νησιού. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη μονή της Παναγίας του Νίκους, που είναι κτισμένη σε μια καταπληκτική τοποθεσία. Στο υπόγειο της μονής λειτουργούσε κρυφό σχολείο, ενώ θα δείτε και έναν πανέμορφο επιτάφιο της Παναγίας. Στη βορειοανατολική πλευρά της Χώρας θα δείτε το Αιολικό και φωτοβολταικό Πάρκο, στο οποίο παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τη δύναμη του ανέμου και του ήλιου. Είναι ο πρώτος σταθμός που λειτούργησε στην Ελλάδα. Για την εξυπηρέτηση των τουριστών υπάρχει συγκοινωνιακή κάληψη με τακτικά δρομολόγια αλλά και ταξί που έχουν ως αφετηρία το λιμάνι του Μέριχα και προορισμό τη Χώρα Κύθνου και εν συνεχεία τα Λουτρά Κύθνου. Πολύ κοντά στην Χώρα βρίσκεται και το ελικοδρόμιο του νησιού. Το χωριό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να το περπατήσει κανείς αλλά ενα είναι το σίγουρο, θα μαγευτείτε!!

Photo gallery απο την Χώρα Κύθνου.

Δείτε επίσης
Κύθνος διαμονή στα studios δωμάτια Μαργαρίτα
Διαμονή
Με σκοπό να κάνουν την διαμονή σας στην Κύθνο ευχάριστη, τα Studios, ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα προσφέρουν προσεγμένης ποιότητας υπηρεσίες.
Φωτογραφίες απο τα Studios δωμάτια Μαργαρίτα στην Κύθνο
Φωτογραφίες
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών των Studios, δωματίων Μαργαρίτα πάνω στην Παραλία της Μεγάλης Άμμου στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου.
Κύθνος αυθεντική και φιλόξενη τα πάντα για το νησί
Κύθνος
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι στη βορειοανατολική ακτή της Κύθνου κοντά στα Λουτρά, στην θέση Μαρουλάς βρισκόταν η παλαιότερη....
ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ
Και απολαύστε μοναδικές Προσφορές
Ζητήστε διαθεσιμότητα
Κύθνος διαμονή Studios στην Κύθνο Κύθνος ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κύθνο Κύθνος ξενοδοχεία Διαμονή στην Κύθνο δωμάτια Κανάλα Κύθνος

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Κύθνου

Μαργαρίτα

Παραλία Μεγάλης Άμμου

Παναγία Κανάλα Κύθνος

Τ.Κ:84006

www.margaritak.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθήνα: (0030) 2105822643 & 2105320103

Κύθνος: (0030) 2281032265 & 2281032887

Κινητά: (0030) 6948367840 &  6948367841

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Επικοινωνία