Κύθνος Πολυμέσα

Θρησκευτικοί χώροι Κύθνου

Τοποθεσίες Κύθνου

Η Κύθνος στον χρόνο

Κύθνος Φύση

Κύθνος Πληροφορίες

Κύθνος Αξιοθέατρα

Κύθνος Μετακίνηση

Κύθνος Πολιτισμός

Κύθνος Γαστρονομία

Τα Πάντα για την Κύθνο
Μαργαρίτα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κύθνου
Ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Κύθνου Μαργαρίτα logo
Κύθνος διαμονή Studios ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα.
 

Μέριχας Κύθνου το λιμάνι του νησιού.

Ο Μέριχας το λιμάνι της Κύθνου βρίσκεται στα δυτικά του νησιού της Κύθνου σ’ ένα φυσικό και απάνεμο γραφικό κόλπο με καθαρά νερά κατάλληλα για ψάρεμα και κολύμπι. Εδώ φθάνουν όλα τα ακτοπλοικά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά ή το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμό την Κύθνο. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό ψαράδων, που εξελίχθηκε στο λιμάνι του νησιού. Ο Μέριχας διαθέτει μαρίνα σκαφών για τουριστικά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά, προσφέροντάς τους πλήρη ανεφοδιασμό (νερό, καύσιμα). Στο Μέριχα βρίσκεται η αφετηρία των λεωφορείων (Χώρα-Λουτρά & Δρυοπίδα-Κανάλα), η πιάτσα των ταξί, τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και τα πρακτορεία των πλοίων. Επιπλέον, από το Μέριχα ξεκινούν τα σκάφη που κάνουν περιηγήσεις στις παραλίες του νησιού και τα καραβάκια που μπορούν να σας μεταφέρουν μέσω θαλάσσης στην πανέμορφη παραλία της Κολώνας.
Από το Μέριχα ξεκινούν και οι δύο βασικές οδικές διαδρομές του νησιού. Ο ένας οδικός άξονας οδηγεί προς τη Χώρα και στη συνέχεια τα Λουτρά και ο άλλος προς τη Δρυοπίδα και στην συνέχεια πρός την Παναγιά Κανάλα ή την νότια πλευρά του νησιού τον Αγίο Δημήτρη. Ο Μέριχας αν και ανήκει διοικητικά στην τοπική κοινότητα Δρυοπίδος αποτελεί έναν ξεχωριστό οικισμό και κατά τον τρίτο πληθυσμιακά μετά τη Χώρα και τη Δρυοπίδα. Λόγω της θέση του (λιμάνι Κύθνου) έχει έντονη τουριστική κίνηση κατά τη θερινή περίοδο. Στον Μέριχα θα βείτε όλα τα απαραίτητα που θα κάνουν ευχάριστη την διαμονή σας στο νησί. Διαθέτει φαρμακείο,(υπάρχει και άλλο στην Χώρα) σούπερ μάρκετ, ταξιδιωτικά γραφεία, ΑΤΜ τραπεζών, πρατήρια βενζίνης, γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, μαγαζάκια με σουβενίρ, ενώ δεν λείπουν μικρά εμπορικά για να καλύπτουν τις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών. Εδώ στεγάζονται και ο Λιμενικός σταθμός της Κύθνου. Δίπλα ακριβώς απο την παραλία του Μέριχα βρίσκεται ακόμα μια πανέμορφη παραλία του νησιού τα Μαρτινάκια.

Photo gallery απο τον Μέριχα Κύθνου.

Δείτε επίσης
Κύθνος διαμονή στα studios δωμάτια Μαργαρίτα
Διαμονή
Με σκοπό να κάνουν την διαμονή σας στην Κύθνο ευχάριστη, τα Studios, ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα προσφέρουν προσεγμένης ποιότητας υπηρεσίες.
Φωτογραφίες απο τα Studios δωμάτια Μαργαρίτα στην Κύθνο
Φωτογραφίες
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών των Studios, δωματίων Μαργαρίτα πάνω στην Παραλία της Μεγάλης Άμμου στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου.
Κύθνος αυθεντική και φιλόξενη τα πάντα για το νησί
Κύθνος
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι στη βορειοανατολική ακτή της Κύθνου κοντά στα Λουτρά, στην θέση Μαρουλάς βρισκόταν η παλαιότερη.....
ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ
Και απολαύστε μοναδικές Προσφορές
Ζητήστε διαθεσιμότητα
Κύθνος διαμονή Studios στην Κύθνο Κύθνος ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κύθνο Κύθνος ξενοδοχεία Διαμονή στην Κύθνο δωμάτια Κανάλα Κύθνος

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Κύθνου

Μαργαρίτα

Παραλία Μεγάλης Άμμου

Παναγία Κανάλα Κύθνος

Τ.Κ:84006

www.margaritak.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθήνα: (0030) 2105822643 & 2105320103

Κύθνος: (0030) 2281032265 & 2281032887

Κινητά: (0030) 6948367840 &  6948367841

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Επικοινωνία