Ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Κύθνου Μαργαρίτα logo
Κύθνος διαμονή Studios ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα.

Κύθνος Πολυμέσα

Θρησκευτικοί χώροι Κύθνου

Τοποθεσίες Κύθνου

Η Κύθνος στον χρόνο

Κύθνος Φύση

Κύθνος Πληροφορίες

Κύθνος Αξιοθέατρα

Κύθνος Μετακίνηση

Κύθνος Πολιτισμός

Κύθνος Γαστρονομία

Τα Πάντα για την Κύθνο
Μαργαρίτα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κύθνου

Σπιτάρες Κύθνου

Σπιτάρες, απομεινάρια του παρελθόντος, παραμένουν και προκαλούν εντύπωση λόγω του μεγέθους τους, στο γυμνό τοπίο της Κύθνου οι κτηριακές εγκαταστάσεις της μεταλλευτικής εταιρείας του Ιωάννη Βαπτιστή Σερπιέρη και του γιού του Φερδινάνδρου, στον οποίο είχε παραχωρηθεί μέρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο νησί της Κύθνου ονομαζόμενες από τους ντόπιους Σπιτάρες, στο ανατολικό μέρος της Κύθνου μεταξύ του παραδοσιακού χωριού της Δρυοπίδας και της παραλίας Λεύκες. Δεν ήταν τυχαία η τοποθεσία της κατασκευής τους. Πρόκειται για δυο κτήρια τα οποία κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εταιρείας, στέγαζαν τα γραφεία της εταιρείας, το λογιστήριο, τα γραφεία των Διευθυντών - προϊσταμένων, αλλά και τα εργαστήρια. Βρίσκονταν κοντά στον τόπο εξόρυξης του μεταλλεύματος αλλά και αρκετά κοντά στο χωριό της Δρυοπίδας όπου άντρες εργάτες δουλεύαν για την εταιρεία. Τα μεταλλεία λειτούργησαν στην Κύθνο από το 1873 έως το 1940 μια περίοδο όπου η βιομηχανική επανάσταση απαιτούσε πρώτες ύλες σε συμφέρουσα τιμή. Μετά την περίοδο αυτή η εξόρυξη σταμάτησε διότι ήταν ασύμφορη. Τα απομεινάρια όμως αυτής της δραστηριότητας όπως, ανοικτά ορυχεία, σκουριασμένα μηχανήματα και εργαλεία, εξέδρες φόρτωσης του μεταλλεύματος στα πλοία, εκτός από τις Σπιτάρες υπάρχουν και αλλού διάσπαρτα στο νησί όπως στο κακόβολο στα Λουτρά Κύθνου και στην Τουρκάλα. Παραμένουν δυστυχώς καταρρέοντα, εγκαταλελειμμένα και ξεχασμένα στον χρόνο. Η πρόσβαση στις Σπιτάρες δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη. Γίνεται μόνο με τα πόδια και μέσω του παλαιού μονοπατιού που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι τα προηγούμενα χρόνια. Για να δείτε την διαδρομή απο τα Studios ενοικιαζόμενα δωμάτια μας στην Παναγία Κανάλα Κύθνου προς τις Σπιτάρες μέσω των χαρτών της Google κάντε κλίκ εδώ.

Photo gallery, φωτογραφίες απο τις Σπιτάρες Κύθνου

Δείτε επίσης
Κύθνος διαμονή στα studios δωμάτια Μαργαρίτα
Διαμονή
Με σκοπό να κάνουν την διαμονή σας στην Κύθνο ευχάριστη, τα Studios, ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα προσφέρουν προσεγμένης ποιότητας υπηρεσίες.
Φωτογραφίες απο τα Studios δωμάτια Μαργαρίτα στην Κύθνο
Φωτογραφίες
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών των Studios, δωματίων Μαργαρίτα πάνω στην Παραλία της Μεγάλης Άμμου στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου.
Κύθνος αυθεντική και φιλόξενη τα πάντα για το νησί
Κύθνος
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι στη βορειοανατολική ακτή της Κύθνου κοντά στα Λουτρά, στην θέση Μαρουλάς βρισκόταν η παλαιότερη....
ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ
Και απολαύστε μοναδικές Προσφορές
Ζητήστε διαθεσιμότητα
Κύθνος διαμονή Studios στην Κύθνο Κύθνος ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κύθνο Κύθνος ξενοδοχεία Διαμονή στην Κύθνο δωμάτια Κανάλα Κύθνος

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Κύθνου

Μαργαρίτα

Παραλία Μεγάλης Άμμου

Παναγία Κανάλα Κύθνος

Τ.Κ:84006

www.margaritak.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθήνα: (0030) 2105822643 & 2105320103

Κύθνος: (0030) 2281032265 & 2281032887

Κινητά: (0030) 6948367840 &  6948367841

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Επικοινωνία