Κύθνος πρόσβαση - τοπικές μετακινήσεις - δρομολόγια πλοίων.

Τρόποι πρόσβασης στο Νησί της Κύθνου

Η πρόσβαση στην Κύθνο μπορεί να γίνει με Ferry Boat τόσο από το λιμάνι του Πειραιά όσο και από το λιμάνι του Λαυρίου που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια. Από το λιμάνι του Πειραιά η απόσταση των δυο λιμανιών είναι περίπου 52 ν.μ και η διάρκεια του ταξιδιού που γίνεται με σύγχρονα πλοία είναι (3) τρεις ώρες περίπου. Από το λιμάνι του Λαυρίου η ναυτική απόσταση των δυο λιμανιών είναι 25 ν.μ περίπου και το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από (2) δυο ώρες. Ακόμα τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμωνιάτικους μήνες υπάρχει συγκοινωνιακή κάλυψη του νησιού με τα περισσότερα Κυκλαδίτικα νησιά. Στην Κύθνο δεν υπάρχει Αεροδρόμιο και η μόνη εναέρια προσέγγιση στο νησί είναι το ελικόπτερο. Το ελικοδρόμιο του νησιού βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση απο τον οικισμό της χώρας και εξυπηρετεί κυρίως ιδιωτικές εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων που εκτελούν πτήσεις για να μεταφέρουν οικονομικά ευκατάστατους επισκέπτες προς την Κύθνο καθώς επίσης και για έκτακτα περιστατικά του Ε.Κ.Α.Β που αφορούν την αεροδιακομιδή ασθενών στο νοσοκομείο της Σύρου αλλά και σε Νοσοκομεία των Αθηνών. Και για τις ανάγκες των επισκεπτών που θέλουν να μετακινηθούν με δικό τους θαλάσσιο μέσον πρός το νησί υπάρχουν αρκετά αγκυροβόλια καθώς επίσης και δυο (2) μαρίνες.

Τρόποι πρόσβασης στο Λιμάνι του Λαυρίου

Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε απόσταση 60 περίπου χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 25 χλμ. από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με:

Λεωφορεία: Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό το Λαύριο αναχωρούν καθημερινά από την οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Άρεως. Η αφετηρία βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Βικτωρία της γραμμής 1 του Μετρό, δια μέσου της οδού Χέυδεν. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 30-60 λεπτά ανάλογα με την ώρα, από τις 5:45 το πρωί μέχρι τις 21:30 το βράδυ και η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.  Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του  ΚΤΕΛ Αττικής κάνοντας κλίκ εδώ.
Από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναχωρούν επίσης δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα ΚΤΕΛ Αττικής, κάντε κλικ εδώ.

Ταξί: Για μετακίνηση από το κέντρο της Αθήνας προς το λιμάνι του Λαυρίου απαιτούνται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Ι.Χ.: Η πρόσβαση στο λιμάνι του Λαυρίου είναι εφικτή μέσω της Αττικής Οδού στην κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο. Από τα νότια προάστια η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου και της Λεωφόρου Μαρκοπούλου ή της παραλιακής οδού Αθηνών - Σουνίου.

Τρόποι πρόσβασης στο Λιμάνι του Πειραιά.

Για το λιμάνι του Πειραιά η πρόσβαση μπορεί να γίνει με:

Μετρό: Ο Πειραιάς, είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ). Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ακτή Καλλιμασιώτη. Πλησίον του σταθμού κατασκευάζεται και ο υπόγειος σταθμός της γραμμής 3 του Μετρό (επέκταση Αγία Μαρίνα - Δημοτικό Θέατρο). Η γραμμή 1 του Μετρό συνδέεται με τη γραμμή 2 στους σταθμούς Ομόνοια και Αττική και με τη γραμμή 3 στο σταθμό Μοναστηράκι. Ώρες λειτουργίας: 5:00 - 00:30 κάθε μέρα

Προαστιακός: Ο σταθμός του Προαστιακού στον Πειραιά (γνωστός παλιότερα ως «Σταθμός Πελοποννήσου») βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σταθμό του Μετρό, στη συμβολή των οδών Κόνωνος και Ακτής Καλλιμασιώτη. Είναι η αφετηρία της γραμμής Πειραιάς - Αθήνα, που καταλήγει στο σταθμό Λαρίσης. Από το σταθμό Λαρίσης υπάρχει ανταπόκριση με τη γραμμή Αθήνα - Αεροδρόμιο, καθώς και με τη γραμμή Αθήνα - Κιάτο. Tα δρομολόγια διεξάγονται ανά μία ώρα από τις 5:25 έως τις 22:25.

Λεωφορεία: Ένας μεγάλος αριθμός Λεωφορειακών γραμμών διέρχεται από την περιοχή γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά. Για να βρείτε τρόπους πρόσβασης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία telematics του Ο.Α.Σ.Α κάνοντας κλίκ εδώ

Δρομολόγια πλοίων για το Νησί της Κύθνου

Για τα δρομολόγια των πλοίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου καθώς και για τα άλλα νησιά πατήστε εδώ.

Τοπικές μετακινήσεις στην Κύθνο.

Αν και το νησί είναι μικρό. σίγουρα το δικό σας μεταφορικό μέσο θα σας δώσει ελευθερία στις κινήσεις σας για να το περιηγηθείτε και να πάτε σε μέρη που δεν εξυπηρετεί η τοπική συγκοινωνία.
Στο νησί υπάρχουν δυο λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν στις τοπικές μετακινήσεις. Η μία λεωφορειακή γραμμή εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του νησιού εκτελώντας το δρομολόγιο Μέριχα-Χώρα Κύθνου- Λουτρά και η άλλη λεωφορειακή γραμμή εκτελεί το δρομολόγιο Μέριχας-Δρυοπίδα-Παναγία Κανάλα Κύθνου.

Για τις τοπικές συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού υπάρχουν επίσης και αρκετά Ταξί. Στο λιμάνι του νησιού και στα Λουτρά υπάρχουν εταιρίες ενοικιάσεις τόσο αυτοκινήτων όσο και δίκυκλων. Για πληροφορίες και τηλέφωνα κάντε κλικ εδώ
.

Η οδική κάλυψη του νησιού γίνεται με δυο κύριους οδικούς άξονες. Ο πρώτος οδικός άξονας ξεκινά από το λιμάνι του νησιού Μέριχα και εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του νησιού και ο δεύτερος εξυπηρετεί το Νοτιοανατολικό και νότιο τμήμα του νησιού με αρκετά παρακλάδια. Τα τελευταία χρόνια δόθηκε σε χρήση και ένας νέος επαρχιακός δρόμος που συνδέει τους δυο μεγαλύτερους οικισμούς (χωριά) μεταξύ τους, την Δρυοπίδα με την Χώρα συντομεύοντας πάρα πολύ την διαδρομή.

Για να έρθετε στα δωμάτια μας στην παραλία της Μεγάλης Άμμου στην πανέμορφη Παναγιά Κανάλα θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δεύτερο άξονα  που συνδέει το λιμάνι με το χωριό Δρυοπίδα και την Παναγία Κανάλα. Στην πλατεία του οικισμού της Κανάλας θα κάνετε δεξιά και θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς την Μεγάλη Άμμο. Φθάνοντας στην παραλία τα πρώτο συγκρότημα που θα συναντήσετε είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαργαρίτα. Για να δείτε την διαδρομή από το λιμάνι προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μας στην Κανάλα με τους χάρτες της Google πατήστε εδώ.


Τηλέφωνο Λιμεναρχείου Πειραιά: 210 4147800, 1441, 4511310-17, 4593000
Τηλέφωνο Λιμεναρχείου Λαυρίου: 22923 20400 - 20401
Τηλέφωνο Λιμενικού σταθμού Κύθνου: 2281032290


Καλό σας ταξίδι!!
Περισσότερα
Πληροφορίες
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Κύθνος
Παναγία Κανάλα Κύθνος
Τ.Κ:84006
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Αθήνα:
(0030) 2105822643 & 2105320103
Κύθνος:
(0030) 2281032265 & 2281032887
Κινητά:
(0030) 6948367840 &  6948367841
Επικοινωνία
Ενοικιαζόμενα δωμάτια Κύθνου
Μαργαρίτα
Παραλία Μεγάλης Άμμου